Blauwestad toernooi

Zaterdag 6 mei 2017 het Blauwe stad toernooi in Oostwold. Een toernooi met 500 deelnemers uit Nederland en Duitsland.
Hier stonden er uiteindelijk 9 judoka’s van BVHS op de mat.
Uitslagen :
Eerste blok.
6e Emmanuel Bletterman stond voor de eerste keer op een toernooi. Hij vond het spannend maar het was zeker geen onaardig judo om te zien. Hij zat in een grote (dubbele poule) Hij werd 6e in de voorronde.
3e Patricia Koerts een super inzet, ze bleef doorknokken. Je kunt hier echt zien dat je door het deelnemen aan de wedstrijdtraining progressie boekt.
3e Matthew Snakenborg, even opstart problemen, gaandeweg beter te draaien. Op punten 3e, maar hij had ook zomaar tweede kunnen zijn.

Tweede blok.
1e  Mike Sylvester, eerste partij altijd nog wat aan het slapen, daarna gelukkig op eigen initiatief gejudood, mooi om te aanschouwen.
4e de Björn Schriever, zat samen met Mike in een grote poule waar ze elkaar in de finalepoule tegenkwamen. Goed gevochten en als je nog iets meer kunt trainen kom je zeker bij de eerste drie. Aan je vechtlust ligt dit niet .

Derde blok.
6e Sverre Hermse zat in een grote (dubbele) poule, was niet fit, toch wel een super instelling dat je nog gejudood hebt. Hij werd 6e in de voorronde.
5e Lenny Sylvester deed als enige judoka van BVHS mee met het reguliere toernooi, dus geen opstap. Lenny kwam gedurende de dag steeds beter in zijn partijen, en de laatste won die heel mooi. Keurig gedaan.

Vierde blok.
3e Pepijn Folkersma, mist wedstrijdritme en basis judo even opfrissen. Uit beweging halen en dan worp maken. Toch vecht je wel, en dat is ook een verdienste dat je goed beheerst.
5e Rosanne Koerts, had zware poule, en verloor soms ook in de combinatie dat de judoka’s wat sterker waren, en toch vecht ze goed, de laatste partijen werden op karakter beslist.

Al met al, was het weer genieten vandaag, het is toch geweldig om te zien, dat judoka’s ervoor gaan, allen gefeliciteerd met de